Tips bij langdurig stilstaan

Tips Rens.png

5 tips voor als u auto te langs stil staat:
Werkt u op dit moment vooral vanuit huis, en staat uw auto al weken stil op de oprit? Hieronder de vijf belangrijkste zaken die uw aandacht nodig hebben bij langdurige stilstand, en hoe u deze problemen kunt voorkomen!Uw auto heeft stille verbruikers die ook tijdens stilstand stroom verbruiken. Denk aan de klok, radio of het centraal vergrendelingssysteem. De accu kan daar leeg van raken, maar ook kapot van gaan.

Check uw bandenspanning
Als uw auto langdurig stilstaat kan het zijn dat uw banden niet meer de juiste spanning hebben. Door een lage bandenspanning verbruikt uw auto meer brandstof en is er gevaar voor een klapband. Check daarom voordat u de weg weer op gaat uw bandenspanning en zorg dat deze op pijl is.

Brandstof verouderd?
In extreme gevallen van stilstand, denk aan een periode van een half jaar of langer, kan het zelfs voorkomen dat de brandstof te oud wordt en de tank verontreinigt. Uw auto zal hierdoor slecht starten en niet goed meer rijden.

Controleren van de remmen
Ook uw remmen hebben het zwaarder te verduren als ze na lange tijd van stilstand weer gebruikt worden. Na langdurige stilstand kan er roest ontstaan. In de meeste gevallen gaat dit weg als u uw auto weer gaat gebruiken en een paar keer goed remt. In extreme gevallen, als de roest echt hardnekkig is, kan het zijn dat de remschijven vervangen moeten worden.
Mocht u het toch niet vertrouwen, kunt u uw auto natuurlijk altijd langs brengen voor een tussentijdse controle. Afspraak maken  De vakkundige monteurs controleren uw auto op de bovenstaande en andere belangrijke punten. Dan weet u zeker dat uw auto in top conditie is als u straks weer de weg op gaat.
Met bovenstaande tips weet u waar u bij langdurige stilstand van uw auto op moet letten. Probeer in ieder geval iedere week minimaal 20 minuten te rijden en u voorkomt al de grootste problemen!